26 oktober; oliebollen verkoop voor gevangenenhulp 26 oktober; oliebollen verkoop voor gevangenenhulp
Al vroeg in de ochtend beginnen vrijwilligers van de Protestantse gemeente “De Morgenster” oliebollen te bakken voor Gevangenenzorg in Albanië. De ZWO groep van de kerk verkoopt de oliebollen op het parkeerterrein van winkelcentrum Zuiderwaard.
Het jaarthema van de ZWO-groep is dit jaar: “Ik was gevangen en gij…..”. In Albanië is Fred Westerink pastor en biedt daar nu al 4 jaar een bijbelcursus aan voor mensen die in de gevangenis zitten. De omstandigheden in de gevangenis zijn niet altijd even goed en een beetje steun is daarom wel gewenst. Ook om hoop te houden op een toekomst na de opsluiting. Het geld van de verkoop van de oliebollen wordt besteed aan “het tegengaan van de leegte in het bestaan van de gevangenen”. Dat gaat door het aansporen om brieven te schrijven en zo mogelijk ook korte verhalen.
Wilt u dit project steunen of gewoon lekkere oliebollen eten; de verkoop start rond 8.30 uur en loopt door tot het begin van de middag.
De oliebollen kosten 85 cent per stuk. Er zijn 3 smaken: gewone heerlijk gevulde oliebollen, blanke oliebollen en blanke oliebollen met een beetje appel erin.
 
terug