Protestantse Gemeente 'De Morgenster' te Vinkeveen en Waverveen

dinsdag 24 januari 2023

Een goed gesprek olv Karin Smit

Datum: 
 dinsdag 24 januari 2023
Tijdstip: 
 19.45
Locatie: 
 Ontmoetingscentrum

Goede woorden vinden bij het verdriet, het lijden van anderen is niet eenvoudig. We willen graag troosten, helpen, het verdriet verzachten, maar de woorden blijven steken in je keel, omdat je de juiste toon niet kunt vinden. Zwijgen, zoals de vader in het gedicht van Judith Herzberg of als de vrienden van Job, is ook niet zo eenvoudig als het lijkt…
Kortom, troosten is misschien wel een kunst.

De avond heeft een interactief karakter. Niet alleen luisteren maar ook vragen stellen en in gesprek gaan. Bijvoorbeeld over de vraag of er een “foute manier van troosten” bestaat.

De kerk heeft vanuit het geloof en de traditie in het troosten een belangrijke taak. Ook al gaat het verdriet niet weg, het maakt een groot verschil als een ander het met ons deelt. 
Henri Nouwen schreef hierover:
“We merken dat het lichaam van Christus nieuw leven krijgt, wanneer wij ons met elkaar verbinden. We zullen nog steeds lijden en met anderen mede-lijden, maar we zullen ontdekken dat God bij ons is en ons troost op onze weg”.
Van harte welkom, zegt het voort en neem andere belangstellenden mee! 
Hartelijke groet, namens het catering team Ans en Wim Nicolaas
 

terug
 


Kerkdiensten
Onze kerkdiensten staan ook open voor gasten. De kerkdiensten beginnen op zondagmorgen om 10.00 uur. De kerkdienst wordt opgenomen en is terug te zien. Klik op de button hieronder voor de opname.
Ook oudere kerkdiensten kunt u hier terugzien.


 
Help!
IKO activiteiten
meer
Ontmoetingscentrum
Wilt u gebruik maken van ons Ontmoetingscentrum?
lees verder.....
Privacystatement Morgenster
Privacystatement Morgenster