Protestantse Gemeente 'De Morgenster' te Vinkeveen en Waverveen

Gospelkoor de Rovenians treden voor het laatst op

SLOTAKKOORD : allerlaatste optreden Gospelkoor De Rovenians
 
Zondag 5 maart a.s. zal Gospelkoor De Rovenians voor het laatst te zien en te horen zijn tijdens de ochtenddienst in Prot.Gem. ‘De Morgenster’ te Vinkeveen. In 1983 begon het ooit in Vinkeveen en daar zal het 5 maart ook eindigen: een slotakkoord.
Onlangs hebben de leden tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering met elkaar besloten dat er geen toekomst is weggelegd voor het koor. Door het sterk afgenomen ledenaantal en het feit dat er nog nauwelijks verzoeken komen om medewerking te verlenen aan diensten wordt het steeds lastiger om gemotiveerd te blijven en om de kwaliteit die men van De Rovenians gewend is te waarborgen. Dit besluit brengt gemengde gevoelens met zich mee, want de leden hebben in die 33 jaren veel met elkaar meegemaakt. Er is zelfs een aantal leden van begin af aan lid geweest.
 
Vele malen heeft het koor medewerking verleend aan allerlei soorten kerkdiensten. De Rovenians zijn niet kerkgebonden, dus of het nu rooms-katholiek, hervormd, gereformeerd of evangelisch was, voor de Rovenians maakte dit geen verschil. Tweejaarlijks werd een concert gegeven, er werden cd’s opgenomen, medewerking verleend aan radio en tv, en een paar grote projecten gedaan, waarvan The Passion van Adrian Snell het grootste meesterwerk was. Het jaarlijkse optreden in de kerkdienst bij onze vrienden in Huize Ursula te Nieuwveen was altijd een feestje. Iets wat alle leden zeker zullen missen. In die 33 jaar stonden slechts drie dirigenten voor het koor. Allereerst Charles de Vree, daarna Cor Ros en de laatste 18 jaar Kees Grobecker. Iets wat zeker wel genoemd mag worden, want het gebeurt niet zo heel vaak dat een dirigent zo lang bij een koor is en blijft. Allemaal mooie dingen om met trots op terug te kijken.
Op 1 april a.s. valt het doek definitief voor de Rovenians. De baten waarover de vereniging nog beschikt zullen geschonken worden aan een aantal door de koorleden aangedragen goede doelen.
 
Bij deze willen de koorleden iedereen die het koor een warm hart toedraagt van harte uitnodigen om nog éénmaal te komen luisteren op zondag 5 maart a.s. om 10:00 uur in de ‘De Morgenster’ aan de Herenweg 253 te Vinkeveen. Van harte welkom!
terug
Klassiek in de Ronde Venen programma
Klassiek in de Ronde Venen programma 24-25
Kerkdiensten
Onze kerkdiensten staan ook open voor gasten. De kerkdiensten beginnen op zondagmorgen om 9.30 uur. De kerkdienst wordt opgenomen en is terug te zien. Klik op de button hieronder voor de opname.
Ook oudere kerkdiensten kunt u hier terugzien.


 
Help!
IKO activiteiten
meer
Ontmoetingscentrum
Wilt u gebruik maken van ons Ontmoetingscentrum?
lees verder.....
Privacystatement Morgenster
Privacystatement Morgenster