Protestantse Gemeente 'De Morgenster' te Vinkeveen en Waverveen

Kerkgebouw

Herenweg 253 in Vinkeveen

Het gebouw van de Protestantse Gemeente 'De Morgenster'te Vinkeveen ligt achter op een aan de Herenweg 253 gelegen terrein, geheel vrijstaand. Rechts van de kerk, meer naar voren, ligt de pastorie die bewoond wordt door de predikant.

Het kerkgebouw is in 1926 gebouwd ter vervanging van een ouder gebouw uit 1893. Het ontwerp was van architect P.D. Stuurman te Gouda. Het werk werd aangenomen door fa. Neven en Roodenburg te Lekkerkerk voor een bedrag van fl. 29.000.

Het oude gebouw was gesitueerd in de nabijheid van de huidige locatie. De voorzijde van de oude pastorie had de uitstraling van een boerderij. Hierachter lag een houten kerk. Dit oude gebouw werd in 1926 verkocht.

Afgezien van een aanbouw rechtsachter is het exterieur van de kerk nauwelijks gewijzigd. In 1989 werd ook het Ontmoetingscentrum aangebouwd, rechtsachter van de kerk.

Voordat de huidige kerk werd gebouwd was de kerk en de pastorie, van 1910 - 1915 gevestigd op een een locatie ongeveer 80 meter (richting dorpskern) hier vandaan. Dit gebouw dateert uit 1893. De houten kerk stond achter de pastorie.
Zie foto hieronder.

 

De huidige kerk en pastorie zijn in 1926 gebouwd. De eerste steen is gelegd door Gerrit Otto Verrips. Onderstaande foto is kort daarna gemaakt.

 

 

De kerk in de vijftiger jaren

   Jaartal foto onbekend (jaren '70?)

 

Boven de ingang van de kerk staat de volgende bijbeltekst:

terug
Klassiek in de Ronde Venen programma
Klassiek in de Ronde Venen programma 24-25
Kerkdiensten
Onze kerkdiensten staan ook open voor gasten. De kerkdiensten beginnen op zondagmorgen om 9.30 uur. De kerkdienst wordt opgenomen en is terug te zien. Klik op de button hieronder voor de opname.
Ook oudere kerkdiensten kunt u hier terugzien.


 
Help!
IKO activiteiten
meer
Ontmoetingscentrum
Wilt u gebruik maken van ons Ontmoetingscentrum?
lees verder.....
Privacystatement Morgenster
Privacystatement Morgenster